In tijden van een virus…

Hoeveel weken zijn we nu verder?
Heb jij dat ook, dat je de dagen een beetje kwijtraakt?
Vooral voor de thuiswerkende mens lijkt dit het geval. 
Zorg maar eens dat je een ritme in bouwt. En hoe doe je dat als ritme inbouwen, structuur houden niet je sterkste kanten zijn en je snel bent afgeleid? Kun jij jezelf aan het werk krijgen?

Van anderen hoor ik dat zij juist tot rust komen. Geen reistijd meer. Om 830 uur strak achter je laptop, met de eerste kop koffie erbij. Hup, aan de slag. Zo efficiënt als maar kan. Geen afleiding door die collega die altijd het hele weekend door wil nemen, geen lange vergaderingen . De meeste vergadering zijn via videobellen veel efficiënter. Misschien is het wel wat ongezellig… dat dan weer wel. 

Frappant hoe de files zijn opgelost. Wel fijn toch?
Goed voor het milieu, weinig kosten qua brandstof, maar minder gunstig voor de economie waarschijnlijk. Of zijn we toch net zo productief of misschien wel productiever vanuit huis?

Kinderen gaan straks in veel gevallen eerst twee dagen naar school. Misschien kunnen we ook twee in plaats van vijf dagen per week naar kantoor? Kunnen we gelijk uitproberen of een 30-urige werkweek ook mogelijk is. En dan kunnen we misschien wel kantoren delen? Dan hebben we de helft van de gebouwen maar nodig. Scheelt ook weer.

En de kantoren die leegstaan? Die bouwen we om tot starters- en seniorenwoningen. Hebben we ook het woningprobleem opgelost. En wat ook leuk is, dan wonen jongeren en ouderen bij elkaar. Eenzaamheid ook opgelost! 

Ik zie bijna alleen maar voordelen. Behalve dat stomme virus die ziekte en dood veroorzaakt, de overbelaste zorgmedewerker en de bedrijven die het nu zwaar te verduren hebben natuurlijk. Dat gunnen we niemand, laat dat helder zijn.

Zorg goed voor jezelf en elkaar. 
Pluk de dag en aan de slag.
Zet ‘m op morgen, dan begint de nieuwe week, voor het geval je dat even kwijt was, haha.

Deel dit bericht

Lees meer blogs