Loopbaan Lonneke

Na een mooie loopbaan bij KLM-AirFrance was het starten van mijn eigen bedrijf een logische en uitdagende stap. Bij KLM werkte ik op dat moment als loopbaanadviseur, coach en trainer. Super leuk! Daar praatte ik met veel mensen over hun carrière en volgende stappen. Inzetbaar blijven, ontwikkelen, nieuwe dingen doen, waren onderwerpen van de dag. Natuurlijk liet mij dat ook nadenken over mijn eigen werk. Wat wilde ik dan?

Tijdens mijn studie aan de VU droomde ik altijd al van mijn eigen organisatie. Hoe dat er precies zou uitzien, wist ik niet, maar dat ik iets wilde doen met stresscoaching, dat stond als een paal boven water. In de colleges bij Arbeid- en Organisatiepsychologie werd hier ruim aandacht aan besteed en het intrigeerde mij hoe mensen reageerden op chronische stress. In de loop van de jaren verdween dit door de waan van de dag naar de achtergrond. Wie kent dat niet?

Ik studeerde af op onderzoek naar de Big Five persoonlijkheidsfactoren en ging aan het werk bij een Psychologisch Onderzoeksbureau. Daar verdiepte ik mij in Assessments, Selectiegesprekken en Psychologische tests.  Later keerde ik terug naar KLM (waar ik ook al stage liep als psychologiestudent) en startte op de afdeling HR. Daar leerde ik veel over hoe het gaat in een grote organisatie. Wat daar speelt, hoe men om ging met elkaar, wat normen en waarden zijn die ik zelf hanteer en hoe dat zich verhoudt tot een organisatie.

Na een aantal jaren HR solliciteerde ik bij de afdeling Employability Services. Hier hield ik mij bezig met carrière coaching, duurzame inzetbaarheid en het geven van diverse loopbaan gerelateerde trainingen. In dit werk kwam het 1 op 1 begeleiden en coachen meer tot zijn recht dan bij HR. Dit was waarom ik ooit psychologie was ging studeren. Ondertussen deed ik een Post HBO opleiding tot Coach en verdiepte ik mij in Vitaliteit- en Stressmanagement

Ook deed ik ervaring op met het begeleiden van zieke medewerkers bij KLM. Wat kan er nog wel, als jouw oorspronkelijke functie niet meer tot de mogelijkheden behoort? En wat past er verder bij jou dan? Want alleen maar kijken naar wat kan, is niet genoeg voor een goede match.

Het leuke van mijn werk is dat ik met mensen werk én dat ik mag blijven leren. Zonder mensen kan ik niet! Wat hen beweegt, keuzes die zij maken en wat zij doen blijft mij altijd boeien.

Zonder ontwikkeling kan ik ook niet. En er zijn opleidingen, cursussen en webinars die mijn interesse hebben. Er zijn altijd boeken die ik wil lezen. Ik leer van iedereen die ik ontmoet. Belangrijke loopbaanwaarden voor mij zijn dan ook samenwerken en persoonlijke ontwikkeling.

Wil jij ook met plezier leven en werken?
Laten we dan van start gaan!

Pluk de dag, we gaan samen aan de slag

stress- en burnoutbegeleiding

Bij Coach@home leer je beter omgaan met stress, vermoeidheid, overbelasting en burn- out. Dit zorgt voor significante gezondheidsverbeteringen. Jij voelt je beter en kan weer genieten van het leven. 

betere energiebalans

Zou je graag meer energie willen? Ben je moe? Of heb je slaapproblemen? Coach@home zorgt ervoor dat je weer met plezier en energie in het leven staat.

Leefstijlcoaching

Wil je graag gezonder leven maar vind je het lastig om dat voor elkaar te krijgen? Coach@home helpt je stapsgewijs naar een gezondere leefstijl en meer energie.

loopbaanbegeleiding

Bij Coach@home leer je de arbeidsmarkt effectief benaderen zodat je een interessante en leuke baan vindt, die bij jou past! Jij kunt weer met plezier aan het werk. 95% van de cliënten vindt tijdens of direct na het traject nieuw werk.

studiekeuze

Coach@home helpt je een studie te kiezen die echt bij jou past. Samen ga je aan de slag zodat jij de juiste keuze maakt.
Je kunt straks met plezier studeren en daarna lekker aan het werk in een functie die jij met plezier doet.

outplacement

Word je of ben je ontslagen en heb je een vergoeding meegekregen voor Outplacement? Dan kun je natuurlijk ook terecht bij Coach@home voor het vinden van nieuw werk. 95% van de clienten vindt tijdens of direct na het traject nieuw werk. 

De meeste coachingstrajecten bevatten na het eerste gratis kennismakingsgesprek tussen de 5 en de 10 gesprekken en deze vinden meestal om de twee weken plaats.

I.v.m. de maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus vinden alle gesprekken plaats via telefoon, beveiligd beeldbellen en/of beveiligd mailen. Dit gaat heel goed!