Studie keuze

Beroep- en studiekeuze coaching

In dit leertraject gaat jouw of jullie kind ontdekken welk beroep hij of zij straks wil gaan doen en welke studie daarbij past. Een belangrijke maar vooral ook leuke keuze! Het gaat erom dat jouw kind straks iets kiest wat bij hem of haar past en waar hij of zij zich goed bij voelt!

Bij Coach@home gaan we ervan uit dat je eerst je beroep kiest en daarna op zoek gaat naar een passende studie om dit te bereiken. De wirwar van opleidingen komt daardoor pas later in beeld en vertroebelt een keuze niet!

Het traject bestaat uit de volgende onderdelen:

·         Een persoonsprofiel samenstellen d.m.v. het maken van opdrachten, tests en natuurlijk gesprekken met de beroepscoach. Een persoonsprofiel is een samenvatting. Het geeft aan: wie jij bent, wat je kan, wat je leuk vindt, wat je graag doet, waar je energie van krijgt en waar je minder goed in bent (aandachtspunten). Met dit profiel gaat de deelnemer op onderzoek uit. Welke beroepen en wat voor soort werk past bij hem of haar?

·         Marktoriëntatie; welke beroepen zijn er en welke worden onderzocht?

·         Een werkbezoek afleggen of een stage lopen.

·         Het kiezen van een beroep.

·         Het kiezen van een opleiding. 

Aantal gesprekken en duur
Het gemiddeld aantal gesprekken met de coach is negen.
De duur van het traject tussen de drie en de zes maanden.

Tussen de gesprekken wordt online contact onderhouden met de coach. Zo kan jouw kind op elk gewenst moment aangeven waar hij of zij tegen aan loopt en krijg hij of zij snel antwoord, zodat het tempo hoog blijft.

Wat levert het op? 
Aan het eind van het traject weet de jongere wat zijn of haar talenten zijn, wat hem of haar motiveert en wat hij of zij belangrijk vindt in het leven (persoonsprofiel). Ook worden vakgebieden en beroepen onderzocht en gekeken of het beeld dat men heeft van deze beroepen ook realistisch is en of deze beroepen voldoen aan de verwachtingen. Jouw kind onderzoekt dit door korte stages en/of werkbezoeken. Tot slot maakt jouw kind een keuze uit de beroepen en kiest je er een passende opleiding bij!

Inspanning 
Van de jongere wordt een inspanning verwacht. Het uitzoeken en onderzoeken van de juiste richting gaat niet vanzelf. Opdrachten en het voeren van gesprekken en het regelen van korte meeloopstages kost tijd en inspanning. Het is belangrijk dat de motivatie hiervoor komt vanuit de deelnemer en niet alleen bij de ouders of verzorgers vandaan.

Ondersteuning
Coach@home zal hier natuurlijk bij ondersteunen en begeleiden. De deelnemer doet het niet alleen! Bij Coach@home houden we van samenwerken. Coach@home helpt logisch nadenken, voelen, structureren en begeleidt de ‘zoektocht’ naar een  inspirerend beroep waar jouw kind zich goed bij voelt.

Zelf doen:
Ongeveer 3 tot 4 uur per week. Stage-/oriëntatie-uren: per beroep minimaal één dag meelopen. 

Maatwerk
Zijn niet alle onderdelen van het traject nodig? Neem contact op, dan bepalen we samen wat wel nodig is en passen we het traject aan.

Coach@home heeft geen wachttijd, er kan direct gestart worden.

Deelnemer uit Aalsmeer: “Een traject op maat. Steun, advies, hulp en antwoord op al je vragen. Het zet je zelf aan het denken en begeleidt je op de juiste manier bij het maken van beslissingen. Meer dan een
beroeps- en studiekeuze alleen!”

 

stress- en burnoutbegeleiding

Bij Coach@home leer je beter omgaan met stress, vermoeidheid, overbelasting en burn- out. Dit zorgt voor significante gezondheidsverbeteringen. Jij voelt je beter en kan weer genieten van het leven. 

loopbaanbegeleiding

Bij Coach@home leer je de arbeidsmarkt effectief benaderen zodat je een interessante, leuke en passende baan vindt, die bij jou past! Jij kunt weer met plezier aan het werk. 95% van de cliënten vinden tijdens of direct na het traject nieuw werk.

persoonlijke coaching

Heb je een persoonlijke coachingsvraag, stap je steeds in dezelfde valkuil, wil je een bepaalde competentie verder ontwikkelen of wil je aan de slag met je leefstijl? Dan kun je ook terecht voor een traject op maat, afgestemd op jouw vraag, probleem, of dilemma.

outplacement

Word je of ben je ontslagen en heb je een vergoeding meegekregen voor Outplacement? Dan kun je natuurlijk ook terecht bij Coach@home voor het vinden van nieuw werk!

kosteloos ontwikkeladvies

Wil je gebruik maken van een kosteloos Ontwikkeladvies twv € 700,- met subsidie van de overheid, dan kun je ook bij Coach@home aan de slag.

afspraak maken

Scumsan dictum mi ipsum sit amet mi. Phasellus luctus consectetur ornare. Aliquam in sollicitudin tortor, at efficitur turpis.accumsan dictum mi ipsum sit amet mi. Phasellus luctu.

De meeste coachingstrajecten bevatten na het eerste gratis kennismakingsgesprek tussen de 5 en de 10 gesprekken en deze vinden meestal om de twee weken plaats.

I.v.m. de maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus vinden alle gesprekken plaats via telefoon, beveiligd beeldbellen en/of beveiligd mailen. Dit gaat heel goed!